3 top prehranska dopolnila za prehlad in gripo

Obstaja neskončno dolg seznam naravnih pristopov, ki jih ljudje uporabljajo za preprečevanje ali zdravljenje prehladov in gripe, vendar nimajo vsi kliničnih dokazov, ki bi stali za njimi kot kredibilnimi prehranskimi dopolnili za sploh kakršnokoli vrsto prehlada ali gripe.

Naslednja prehranska dopolnila, ki so predstavljena spodaj, pa so pokazala sposobnost za pomoč pri preprečevanju ali skrajšanju prehlada, pri čemer je z uporabo vitamina D, celo zmanjšano tveganje za nastanek gripe in pljučnice.

V vseh primerih je pri jemanju prehranskih dopolnil potrebno vedeti, da mora vsako telo zase najti primerno prehransko dopolnilo, saj vsako telo zahteva, da prehransko dopolnilo vzamemo ob pravem času in na pravi način – s čimer se povečajo možnosti za njegov uspeh.

Za več informacij o različnih prehranskih dopolnilih ponuja ConsumerLab 24-urno brezplačen pregled prehranskih dopolnil, pri čemer smo skozi to orodje in pomočnika dali preveriti 3 prehranska dopolnila, ki v zadnjem času še posebej polnijo magazine o zdravi prehran in prehranskih dopolnilih. To so ameriški slamnik, cink in vitamina D.

Ne glede na rezulate, ki se seveda skladno z novimi dognanji lahko vedno spremenijo, tudi ne pozabite, da se morate v primeru uživanja prehranskih dopolnil vedno posvetovati z zdravnikom, če jemljete ali nameravate vzeti prehransko dopolnilo. Nekatera med njimi lahko povzročijo interakcijo z zdravili.

Ameriški slamnik proti prehladu

Echinacea (ameriški slamnik) ima zelo dolgo zgodovino uporabe za zdravljenje okužb dihal.  V preteklosti ni sicer bilo dobro razumljeno kako ameriški slamnik deluje, vendar pa številne študije kažejo, da lahko ameriški slamnik pomaga preboleti prehlad hitreje in zmanjša tudi simptome prehlada.

3 top prehranska dopolnila za prehlad in gripo

Med tremi prehranskimi dopolnili, ki so bila npr. preverjena čez zgornje orodje

  • Swanson Superior ZeliščeEchinacea
  • Gaia zelišča Echinacea Supreme Liquid
  • A. Vogel Echinaforce

Pregled vseh treh nakazuje, da morate biti pri jemanju ameriškega slamnika izjemno previdni. Nekatere formule prehranskih dopolnil z ameriškim slamnikom delujejo kot “mešanica” ali ” mešana formula,” vendar ni v njih natančno določena višina ali vrsta Echinacee.

3 top prehranska dopolnila za prehlad in gripoVsi trije izdelki na seznamu vključujejo ravno pravo količino ekstrakta iz vrst ameriškega slamnika, kar je bilo tudi zelo dobro raziskano.

Izdelka Swanson in Gaia sta bila preverjena tudi na vsebnost onesnaženih težkih kovin, mikrobov in kloriranih pesticidov. Pa tudi sestavine, kot so bezeg v izdelku Swanson, lahko nadalje pomagajo pri prehladu. Proizvod A. Vogel še ni bil preizkušen s ConsumerLab.com, vendar je klinična študija, objavljena potem, ko smo zaključili naše teste, ugotovila, da je tudi pri tem prehranskem dopolnilu šlo za zmanjšanje števila prehladov in njihovo trajanje za 26%, če se je prehransko dopolnilo jemalo med hladno sezono.

Ameriški slamnik danes velja kot prehransko dopolnilo, ki ga je treba začeti jemati ob prvih znakih prehlada, pri čemer se skupno vzame okoli 900 mg ekstrakta, razdeljenega na dva ali tri odmerke na dan za en do dva tedna.

Echinacea se ne sme dajati otrokom, mlajšim od 12 let in je ni dobro jemati niti za nosečnice ali doječe matere. Osebe, ki jemljejo zaviralce imunskega odziva ali dodatke za progresivno sistemske bolezni, kot so tuberkuloza ali multipla skleroza ali avtoimunske bolezni, naj bi se pred uporabo ameriškega slamnika posvetovale z zdravnikom.

Top Video na YouTUBU, kako na hitro pozdraviti prehlad 

Top video na Youtubu kako na hitro pozdraviti prehlad
(čez 400.000 ogledov)

Za več informacij si preberite tudi opis produkta ameriški slamnik na strani Omega3.si. Priporočamo pa tudi prispevek z naslovom Ribe za pomoč pri slabokrvnosti.