Kako povečati vključenost naročnikov na vaši spletni strani 

Vsebina je gonilo trženja glasila. Enega brez drugega ne morete imeti. Seveda lahko tehnično upravljate glasilo, ki deli samo zunanje vire, vendar brez neke vrste izvirne vsebine, ki jo vključite v e-poštno sporočilo, ne boste dolgo obdržali naročnikov.

 

Vsebina za prenos in spletni seminarji 📥

S ponudbo različnih vrst vsebin, kot so sredstva za prenos (e-knjige in bele knjige) ter v živo predvajani spletni seminarji in delavnice, dajemo svojemu občinstvu več načinov za povezovanje z našo blagovno znamko.

Z belo knjigo se lahko v svojem času poglobijo v določeno temo, s spletnim seminarjem ali delavnico pa dobijo odgovore na svoja vprašanja v realnem času.

Z vidika trženjskih rezultatov lahko s spremljanjem stopnje klikov na e-pošto, prenosov in prijav na spletne seminarje vidimo, kateri stiki so najbolj vključeni v vsebino, ki jo ponujamo. To nam daje tudi pomemben vpogled v to, katere teme in formati najbolje delujejo za izboljšanje uporabniške izkušnje, zato lahko v prihodnosti podvojimo te vrste vsebin.

vključenost naročnikov

Ankete

Eden od mojih najljubših načinov, kako smo se v preteklih letih povezali z našim občinstvom, ki prejema novice, so ankete.

Postavljamo jim vprašanja, kot so:

  • Katere vrste virov za vsebinsko trženje si želite več?
  • O katerem področju vsebinskega trženja se najraje učite?
  • Kako ocenjujete svojo raven znanja na področju vsebinskega trženja (in drugih področij trženja)?
  • Kateri so vaši najljubši hobiji zunaj vsebinskega trženja?

Povratne informacije, ki nam jih posredujejo, so neprecenljive za naša trženjska prizadevanja. To je eden najboljših načinov, da natančno vemo, kaj si naše občinstvo, ki prejema e-novice, želi od nas.

Če kdaj niste prepričani, kaj vaše občinstvo meni o vašem glasilu ali kje vam morda manjka, je anketa verjetno najboljši vir teh odgovorov. In tudi ni treba, da je to zapletena anketa z več vprašanji – lahko je preprost gumb “Kako nam gre?”, ki ga vključite v vsako pošiljanje.

 

Nova postavitev za boljšo uporabniško izkušnjo 👤

S spremembo videza in občutka tedenskih novic si nenehno prizadevamo izboljšati uporabniško izkušnjo.

Za občinstvo je  najbolj uporabno:

  • Pregled nedavno objavljenih prispevkov na blogu.
  • Vrteči se razdelek s predstavljenimi vsebinami, v katerem lahko promoviramo našo najnovejšo infografiko, delovno mesto ali zaposlenega.
  • vizualni CTA za promocijo prenosa e-knjige ali prijave na spletni seminar.

 

Zaključek

Ko boste enkrat pridobili bralce, ki so se na novice naročili, boste neustavljivi.