Digitalni in spletni marketing vs. jumbo

Zdi se, da med digitalni in spletni marketing ter na internet rine že vsako podjetje, ki stavi na prihodnost, sicer pa je to dokaj logično, še posebej zato, ker so na spletu doma, tudi vsi bodoči kupci, uporabniki določenih produktov, potencialne stranke, konkurenca in pravzaprav vsi.

Torej, če te na spletu ni, vsi ostali so in bodo.

digitalni in spletni marketing

Kar pomeni, da je prvi razlog, zakaj je treba biti na spletu ta, da pač vsi drugi že so in težje je pričakovati neke resne rezultate, če te na spletu ni.

Posledica tega, da vsi rinejo na splet, pa je v tem, da je na samem spletu, poplava.

Kar pomeni, da smo na internetu že zdavnaj prestopili mejo informacijske osveščenosti in obveščenosti in vse kar lahko rečemo je, da pač boj, ki velja v fizični skupnosti (med podjetji in trgovinami), že dolgo vlada tudi v enaki meri, na internetu).

Vse to za malega podjetnika ne pomeni nič dobrega.

Če imate namen postaviti fizično trgovino v isti ulici kot je že postavljen Lidl ali pa Hofer, boste verjetno, še posebej, če boste imeli v svoji trgovini namen prodajati živila, naleteli na težave.

Enako se vam bo po vsej verjetnosti zgodilo tudi, če boste to isto trgovino prestavili na informacijsko avtocesto. Veliki in mali, enak boj bijejo tudi na njej.

Je pa za razliko od fizičnega spopada, na informacijski avtocesti, internetu, vseeno še nekaj priložnosti, ki se jih splača upoštevati.

Internet je namreč neomejen s prostorom, kar pomeni, da, če imate težave z dometom kupcev, na katere lahko ciljate s postavitvijo fizične trgovine (recimo na ulico, na neko mesto, na neko območje ali občino), lahko preko spleta targetirate kamorkoli želite – hkrati pa točno tja kamor želite oz. še bolje tja, do kod prenesejo stroški dostave vaših produktov oz. storitev.

To je zelo velika razlika.

Spletni trg si lahko odprete do onemoglosti, pa še ciljanje na kupce je preko spleta, bistveno bolj natančno, kot v realnem življenju.

Poglejmo.

Digitalni in spletni marketing vs. jumbo

Če ciljate recimo z jumbo plakatom, obešenim na glavni ulici v mestu na mimoidoče, o teh ne veste nič.

Razen, da ti verjetno vašo trgovino že poznajo (če se jumbo plakat nahaja recimo v isti ulici kot imate sami trgovino).

O mimoidočih (če jih ne ustavljate in ne vprašate), ne veste nič. Ne koliko so stari, ne kako so izobraženi, ne kakšna je njihova kupna moč, ne spola, ne koliko imajo družinskih članov, ne nič.

V tem primeru z vašim jumbo plakatom (ki pa verjetno sploh ni poceni), ciljate v jato – zadenete pa nič ali naključneža.

Po drugi strani lahko preko interneta ciljate konkretno na vam želen segment ljudi. Recimo z facebook oglaševanjem samo na ženske starem med 25 in 40, ali na tiste, ki jih zanima recimo zdrava prehrana, ali pa na te, ki živijo recimo v radiusu 60 km od vašega doma.

Na Googlu lahko recimo targetirate na uporabnike spleta celo glede na njihov namen.

Kar pomeni, da ciljate samo na te, ki se recimo zanimajo za izdelavo poceni kuhinje, ali nabavo kurilnega olja ali nabavo preprosto vašega produkta.

Res da, se bo tem, na prvi strani Googla sicer pokazalo najmanj 10 možnosti in ponudb (plus plačljivi oglaševalci), a, če boste dobri, ste lahko na Googlu s svojim produktom na prvih treh top pozicijah, kjer je zanimanja za vaše produkte tudi največ.

Če vas mika to, priporočamo, da se za konkretne napotke, obrnete na slo najbolj konkretno spletno stran z nasveti za digitalni in spletni marketing, na tej povezavi. Sigurno boste na njej našli odgovore kako in kaj, da izboljšate svoj spletni nastop.

Ena izmed ostalih odlik, ki jih prinaša digitalni in spletni marketing, pa je tudi priložnost za male freelancerje, da svoje delo, opravljajo od doma. O tem smo pisali na tej povezavi.