Tudi Microsoft kaže skrb za varnost uporabnikov IPTV

Tudi Microsoft kaže skrb za varnost uporabnikov IPTV in si prizadeva za zagotavljanje visoko zmogljivih varnostnih rešitev za zaščito omrežij, storitev in aplikacij za internetne protokole (IP). Natančneje, Microsoft sodeluje pri zagotavljanju varnosti trenutnih in nastajajočih potreb svojih kupcev storitev. S tem ponuja rešitve za varnost IPTV omrežja uporabnikom Microsoft TV.

Platforma Microsoft TV je skupek programskih rešitev, ki mrežnim operaterjem zagotavlja nove digitalne televizijske storitve za potrošnike. Microsoft TV podpira storitve, kot so interaktivni programski vodniki, digitalni video snemalnik, TV z visoko ločljivostjo, video na zahtevo in druge storitve IPTV.

Microsoft IPTV

“Platforma Microsoft TV želi držati korak z vodilnimi ponudniki storitev po vsem svetu. Zato se Microsoft zavezuje, da bo še nadgradil svoje rešitve IPTV z vodilnimi tehnologijami. To bo prispevalo k uspehu in prevzemu storitev IPTV.” je povedal vodja trženja Microsoft TV.

Po zunanjih ocenah, Microsoft ponuja “edinstvene varnostne rešitve” IP infrastrukture, ki bo omogočila operaterjem bolj zanesljivo uporabo omrežja IP, vrsto novih televizijskih storitev in izkušenj naslednje generacije.

Skrb za varnost uporabnikov IPTV in varovanje pred grožnjami

Platforme dopolnjujejo varnostne mehanizme vsebin na Microsoft TV, da bi zaščitili infrastrukturo pred zlonamernim prometom in napadi, kot so črvi, trojanci, vohunska programska oprema in grožnje preko aplikacij. Microsoft (1) zagotavlja tudi različne varnostne svetovalne storitve. Te operaterjem pomagajo pri ocenjevanju ranljivosti infrastrukture storitev in oblikovanju varnostnih rešitev za omrežje.

skrb za varnost uporabnikov IPTV
Tudi Microsoft kaže skrb za varnost uporabnikov IPTV…
Zaščita uporabnikov

Zaščita uporabnikov je nujna, tako za Microsoft,  kot tudi za uporabnike IPTV. Dobavitelji, ki Microsoft-u zagotavljajo opremo, imajo tako priložnost dostopa do omrežij kabelskih operaterjev, ki zagotavljajo hitre prenose podatkov, telefonijo, televizijo in brezžične storitve. Hkrati Microsoft ščiti svoje račune in stranke imajo zagotovilo za to zaščito.

Kljub temu črvi, trojanci in druge hrošči niso vodilna grožnja za IPTV. Običajno se napadi na IPTV izvajajo preko zasebnih omrežij. Kljub temu pa obstaja možnost, da je napadeno celotno omrežje, ker so vsa omrežja med seboj povezana. Zato je preprečevanje teh groženj zelo pomembno.

Vroča tema IPTV je tudi zaščita avtorskih pravic vsebin. Da olajša skrb za ponudnike vsebin, ki uporabljajo programsko opremo preko omrežja. Za upravljanje digitalnih pravic Microsoft uporablja svojo lastno programsko opremo.