Upravitelj socialnih omrežij: 5 razlogov zakaj ga potrebujete

Upravitelj socialnih omrežij: 5 razlogov zakaj ga potrebujete

Upravitelj socialnih omrežij in njegovo delo je bilo včasih v domeni pripravnikov ali strokovnjakov, ki so morali objavljati le organsko vsebino, da so lahko imeli kakršno koli korist od različnih platform družbenih medijev. Danes pa se soočate z novo pokrajino družbenih medijev.

Zakaj strokovnjaki?

  • Facebook je predstavil posodobitev algoritma, za katero je Mark Zuckerberg dejal, da bo zatrla vsebine blagovnih znamk v novičkarici.
  • Twitter je napovedal, da ne bo več dovoljeval objave iste vsebine na več računih.

Da bi bili na tekočem s temi spremembami, mora strokovnjak za posamezno temo biti pozoren in poskrbeti, da bodo blagovne znamke, za katere dela, še naprej uspešno delovale na platformah družbenih medijev.

Upravitelj socialnih omrežij: 5 razlogov zakaj ga potrebujete

Tukaj je pet glavnih razlogov, zakaj potrebujete upravitelja družbenih medijev.

  1. Družbena pokrajina se vedno spreminja

Upravitelj družbenih medijev lahko spremlja vse spremembe algoritmov in nove trende na platformi, hkrati pa lahko na podlagi najnovejših posodobitev prilagodi vašo strategijo in vsebino.

  1. Vključenost v družbene medije je nujna

Zaposleni, ki naključno objavlja na vaših profilih v družbenih medijih in nima načrta, bo vaši blagovni znamki naredil medvedjo uslugo. Vodja družbenih medijev lahko in mora vedno spremljati strani blagovne znamke, ne le zaradi upravljanja ugleda (več o tej temi preberite v nadaljevanju), temveč tudi zaradi pridobivanja dodatnih informacij, ki bi lahko pomagale vaši blagovni znamki.

  1. Zaščitite svoj ugled in pomagajte svojim strankam

Upravljavci družbenih medijev so nenehno pozorni na vsako sporočilo, mnenje in komentar, ki se dogaja v družbenih medijih v zvezi z blagovno znamko. Ne le, da imajo vzpostavljen pravi postopek v zvezi s triažo, ampak se tudi zavedajo, kako se morajo obnašati v okviru platforme in zastopati blagovno znamko.

  1. Povečanje občinstva

Nekdo, ki je zadolžen za rast vašega občinstva, bi se moral nahajati v okviru ključnih kazalnikov uspešnosti upravitelja družbenih medijev. Rast vašega občinstva v družbenih medijih je v bistvu megafon v digitalnem prostoru.

  1. Poročanje in sledenje

Če imate menedžerja, ki je odgovoren za vsa vaša prizadevanja na področju družbenih medijev, vam lahko pomaga izboljšati obstoječo kampanjo.

 

Upravitelj družbenih medijev pa lahko vašo blagovno znamko ohranja tudi agilno – če vaša trenutna prizadevanja niso tako uspešna, kot bi lahko bila, lahko spreminja cilje, kreative ali vsebine. Obrnite se na strokovnjake, ki se s tem ukvarjajo na dnevni ravni in si olajšate delo in skrb. Če ne veste koga kontaktirati, pišite na Pro Marketing.