Zakaj potrebujemo gnojila za ukoreninjenje rastlin in katera so najboljša

V današnjem članku, bomo govorili o posebnih gnojilih za nove mlade rastline, katere potrebujejo posebno hrano. Bralcem bomo razložili, kaj so gnojila za ukoreninjenje rastlin. Razložili bomo tudi zakaj menimo da ta gnojila potrebujete, če vzgajate mlade rastline. Poleg tega, pa vam bomo dali tudi nasvet, kje ta gnojila za ukoreninjenje rastlin kupiti, da bodo vaše rastline lepe in zdrave.

Zakaj potrebujemo gnojila za ukoreninjenje rastlin gnojila za ukoreninjenje rastlin

Ko se iz semena razvije nova rastlina, je ta rastlina, kot dojenček. Nima še razvitih vseh sposobnosti odrasle rastline, da srka vsa hranila iz gnojil, ter se razvija. Mlade rastline, potrebujejo gnojila, katera so primerna za njih. Le tako, se bodo razvile v močne in zdrave odrasle rastline. Prav zato, so v gnojilih za ukoreninjenje hranila, katera so mladim rastlinam nujno potrebna za zdrav razvoj. Tudi dojenčku dajemo posebno, predelano hrano, katero dojenčkov prebavni trakt lahko predela in iz njega posrka hranila. Ta gnojila imenujemo tudi stimulatorji korenin.

Pri rastlinah, pa se v gnojilih za ukoreninjenje nahajajo, blaga hranila, katere rastlinica lahko vsrka. Hkrati pa ta gnojila naredijo v zemlji poseben sloj hranil iz katerega rastlinica črpa hrano. Glavna predstavnika teh hranil, katera so v gnojilu za ukoreninjenje sta humične kisline ter fulvične kisline.

Humične kisline so namenjene izboljšanju zemlje, saj omogočijo, da hranila v njej postanejo mladim rastlinam bolj dostopna. Imajo zelo velike delce, katere rastlina ne more posrkat skozi korenine.

GHE Bio Root Plus gnojilo za ukoreninjenjeFulvične kisline, pa ob svoji razgradnji nudijo rastlinam osnovna hranila. Zaradi tega postanejo rastline mnogo bolj zdrave, odporne na škodljivce ter bolezni. To je razlog, da svetujemo našim bralcem, da gnojila za ukoreninjenje rastlin tudi uporabljajo.

Med izjemno popularna gnojila za konopljo spadajo tudi gnojila BioBizz.

Katera so najboljša gnojila za ukoreninjenje rastlin

Predstavili vam bomo nekaj gnojil za ukoreninjenje rastlin, katera so po našem mnenju najboljša izbira. Pri temu, pa bomo pozorni ne le na kvaliteto gnojila za ukoreninjenje temveč tudi na ceno teh gnojil.

Najboljši stimulatorji korenin so naslednji:

GHE Bio Root Plus – najcenejša alternativa in hkrati odlična kvaliteta izdelka

Biobizz Root Juice – nekaj višja cena, vendar zelo visoka

Plagron Power Roots – najvišja cena vendar izjemna kvaliteta

 

Vir: A