Zakaj Tik Tok in katere vrste oglasov lahko uporabite v letu 2022

Zakaj Tiktok oglaševanje in katere vrste oglasov lahko uporabite v letu 2022

Tiktok je ena najbolj priljubljenih in prenesenih aplikacij v zadnjem času, zato je dragocena oglaševalska platforma. Tiktok oglaševanje blagovnim znamkam pomaga doseči mlajše, vsebine željne demografske skupine. Če še vedno menite, da je Tiktok namenjen samo otrokom, zamujate pomembno možnost oglaševanja v družabnih medijih za svojo blagovno znamko. Tiktok je septembra presegel 1 milijardo uporabnikov, oglasi Tiktok pa lahko zdaj dosežejo 825 milijonov odraslih (18+) ljudi po vsem svetu.

Tiktok oglaševanje

Vrste Tiktok oglasov

Predstavljamo vam oglase, ki jih lahko izvajate na oglaševalski platformi Tiktok in njeni družini aplikacij. 

In-feed Oglaševanje

Ti oglasi se predvajajo, ko se uporabniki pomikajo po kanalih za vas. Gre za celozaslonske oglase z zvokom, ki se ujemajo z izvirno vsebino. Vaše občinstvo že sodeluje in gleda videoposnetke, zato je to le še eden na seznamu – če bo vaš oglas zabaven in privlačen, lahko pritegne toliko pozornosti kot uspešna organska vsebina.

Slikovni oglaševanje

Ti oglasi, ki se izvajajo samo v aplikacijah za novice Tiktok (BuzzVideo, TopBuzz in Babe), vključujejo sliko, ime blagovne znamke ali aplikacije in besedilo oglasa.

Video oglaševanje

Video oglasi so na voljo za sam Tiktok ali za družino aplikacij Tiktok namenjene novicam. Prikazujejo se kot 5-60-sekundni celozaslonski videoposnetki pri uporabniku na »For you feed«. Vsak oglas vključuje videoposnetek, sliko za prikaz oglasa, ime blagovne znamke ali aplikacije in besedilo oglasa.

Spark oglaševanje

Oglasi Spark Ads so razmeroma nov oglasni format, ki oglaševalcem omogoča, da v svojem oglaševanju uporabijo organsko vsebino in UGC (user generated content). Delujejo podobno kot okrepljene objave na drugih platformah. Oglaševalski proračun lahko namenite lastni organski vsebini ali pa uporabite vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki (z odobritvijo ustvarjalca). Ti oglasi usmerjajo uporabnike na stran vašega računa in/ali pristajalno stran zunaj platforme.

Brandirani hashtag oglasi

Brandirani hashtag oglasi so prav tako priljubljena izbira. Namenjeni so spodbujanju sodelovanja na platformi in ponujajo “izziv TikTok”, osredotočen na vašo blagovno znamko hashtag.

Danes so socialna omrežja »must have«, za ozaveščanje o vašem podjetju ali znamki, zato morajo biti objave kvalitetne in zanimive. Če mislite, da vam vodenje socialnih omrežij predstavlja težavo, se lahko obrnete na podjetje, ki tovrstno delo opravi na mesto vas.