Katera garažna vrata izbrati – kakovost za pravo ceno

Kakovost ali cena? Vprašanje, ki si ga običajno zastavimo pri vsaki večji investiciji. A zakaj bi morali kakorkoli sprejemati kompromise in izbirati med enim ali drugim. Visoka kakovost in dobra cena lahko gresta z roko v roki. Tudi pri nakupu garažnih vrat. Ne verjamete?

Če je glavni cilj podjetja zadovoljstvo stranke, potem je kakovost njihovih produktov zagotovo na zelo visokem mestu. Na podlagi česa se torej običajno odločamo pri nakupu garažnih vrat – na podlagi kakovosti ali cene?

Rekli bi, da na podlagi obojega, pomembna je torej prava kombinacija. Ni namreč nujno, da so dražji produkti boljši, cenejši pa slabši. Pogosto se zgodi, da pri dražjih produktih ne plačamo kakovosti, ampak blagovno znamko. Kakovost cenejših produktov je običajno še pod večjim drobnogledom, ne glede na to za kakšen produkt gre.

V kolikor pa bi res bilo potrebno izbirati med enim in drugim, pa vsekakor vedno izberimo kakovost.

tehtnica, ki tehta med kakovostjo in ceno

Kot rečeno, cena garažnih vrat ni nujno sorazmerna z njihovo kvaliteto. Zelo nizka je lahko zaradi vgradnje slabših komponent, zelo visoka pa zaradi imena. Zato je dobro, da ponudbe različnih ponudnikov vedno natančno primerjamo med seboj. Pri tem seveda preverimo posamezne komponente in zelo verjetno bomo hitro našli razloge, zakaj je cena takšna, kot je.

Nikakor namreč ne drži, da so cenejša slabša in dražja boljša. Pri nas v Sloveniji imamo enega ali dva res močna in mednarodno prepoznavna proizvajalca garažnih vrat, katerih cena je lahko tudi nekajkrat višja, kot cena drugih proizvajalcev. Pa to ne pomeni, da samo oni ponujajo kakovostna garažna vrata. Daleč od tega. Pri njih se običajno v veliki meri plača ime oziroma blagovna znamka. Medtem ko ostali proizvajalci, ki so na trgu prav tako deset let ali več, morda nimajo tako odmevnega imena, ponujajo pa enako, če ne celo še višjo kakovost garažnih vrat. Razlog je ta, da se morajo dokazati s kakovostjo, inovacijami, novostmi … In to jim zelo dobro uspeva.

Hanus kombi pred industrijskimi garažnimi vrati

Kakovost in nizka cena z roko v roki

Podjetje Hanus d.o.o. s sedežem v Limbušu, je specializirano za razvoj, proizvodnjo, prodajo in montažo garažnih vrat visoke kakovosti. Njihova ekipa je v celoti sestavljena iz visoko usposobljenih, strokovnih, profesionalnih in prijaznih zaposlenih, na slovenskem trgu pa so prisotni že 10. leto zapored. Njihova kakovostna garažna vrata je mogoče najti tako v slovenskih kot tujih domovih, industrijskih in drugih objektih.

V podjetju dajejo izjemno velik poudarek razvoju in inovacijam, njihov osrednji cilj pa so zadovoljne stranke. Z lastnimi proizvodnimi procesi so zmožni narediti vrata po želji in zahtevah strank, za poprodajne storitve, kot sta servis in vzdrževanje, pa skrbi dobro ustrojena in usklajena ekipa strokovnjakov.

Hanus garažna vrata s steklenimi dodatki

Dejstvo je, da različni tipi vrat stanejo različno. Če gledamo zgolj na ceno, za najcenejša veljajo enokrilna garažna vrata, za katera ne potrebujemo električne energije, sledijo sekcijska garažna vrata, rolo garažna vrata, dvokrilna garažna vrata, sekcijska z osebnim prehodom in stranska sekcijska. Prav vsaka, ne glede na tip, pa so kakovostna.

Kakovost torej ni odvisna od cene, ampak od komponent, ki jih proizvajalec uporablja. V večini primerov proizvajalci garažnih vrat uporabljajo enake ali pa zelo podobne komponente, na koncu je odvisno samo, kako spretni so pri marketinškem delu.

Ker bomo investicijo v garažna vrata, ki nam bodo služila vrsto let, verjetno naredili zgolj enkrat v življenju, je dobro, da cena ni edini odločilni faktor. V prvi vrsti moramo biti pozorni na kakovost in na ponudnika. Ta naj bo preverjen, z dobro bonitetno oceno in tradicijo. Varčevanje pri garažnih vratih za vsako ceno se nikakor ne splača.

Priporočamo, da si ogledate Hanus rolo garažna vrata s posebno protivetrno zaščito, ki lahko s pomočjo novega sistema vodil vetrni razred povečajo za kar dvakrat. S pomočjo protivetrnih zaključkov za lamele (ki so na voljo kot dodatek), se rolo garažna vrata sidrajo v vodilih, kar pomeni, da jih veter skoraj ne more izriniti. Sicer so lamele na voljo v aluminijasti izvedbi (77 in 100 milimetrov), skupaj z aluminijastimi vodili in aluminijastim pokrovom.