Čestitka za drugi rojstni dan otroka

Čestitka za drugi rojstni dan otroka je lahko že malce bolj fantovska ali dekliška, kajti malček ni več dojenček, ko mu pritičejo samo dude in ropotuljice. Lahko si končno damo nekaj več svobode pri domišljiji in izdelamo čestitko, ki bo že nekoliko upoštevala njegovo karakternost – kolikor jo pri dveh letih seveda sploh ima. Na plano potegnimo nekaj osnovnih potrebščin: škarje, bel papir, luknjač, štampiljke, blazinice za odtiskovanje, nalepke in elegantno pisalo

Čestitka za drugi rojstni dan otroka mora biti pisana

Čestitka za rojstni dan otroka naj sledi paleti pisanih barv, kajti otroci so radoživi – zato naj bodo radožive tudi barve, ki jih boste uporabili. Odrežite šeleshamer 13 x 13 cm in ga prepognite na pol. Uporabite kost za prepogibanje, če se vam zdi, da ne morete narediti dobrega prepogiba. Nato s kotno štanco polepšajte vogale čestitke in na prednjo stran odtisnite kakšen otroški motiv. Lahko je to samorog, če gre za dekletce, lahko pa kakšen vlakec ali dinozaver, če imamo opravka z moškim predstavnikom. Po želji pobarvamo, dodamo še kakšen kristalček ali nalepko, nato pa v notranjosti z elegantnim pisalom napišemo svojo čestitko za rojstni dan. Ker gre komaj za drugo leto, bodimo enostavni ali hkrati še vedno dovolj zanimivi, da bomo razveselili tudi starše, ko bodo prebrali voščilo.

Čestitko dajte v ovojnico

Najbolje bo, če čestitko za drugi rojstni dan daste v ovojnico oziroma kuverto. Naj bo pisana ali barvna, sicer bo izgledalo, kot klasična poslovna pošta. Dajte si duška in celo kuverto okrasite s svojo ustvarjalno domišljijo. V zahodnem svetu poznajo dobro skovanko za tovrstne kuverte »mail art«, kajti ljudje si medsebojno pošiljajo pošto v umetelno dodelanih kuvertah. Tako dolgočasna kuverta, ki jo navadno po prejemu zavržemo, postane objekt umetnosti. Če boste ravnali tako tudi vi, boste zagotovo presenetili prejemnika voščilnice. Mogoče pa jo starši celo shranijo in vas bo čez deset ali več let navdušeno pocukal za rokav…(1)

Preverite še zakaj darilne vrečke ne smejo manjkati v hiši