Darilne vrečke nikoli ne smejo manjkati pri hiši

Darilne vrečke spadajo med tiste predmete, ki jih vedno potrebujemo v našem domu. Velikokrat se namreč pripeti, da ima ta ali oni osebni jubilej ali pa slučajno nanese, da je potrebno komu zaradi dosežka ali česa podobnega čestitati. Seveda ne sme manjkati priložnostno darilo.

Darilne vrečke iz blaga so primerne za drobnejše predmete

Obstaja veliko vrst darilnih vrečk, pri čemer se omejimo na glavne tri: darilne vrečke iz blaga, papirnate vrečke in darilne vrečke iz celofana. Najprej poglejmo tiste iz blaga. Te imajo navadno na vrhu zatezno vrvico, primerne pa so za manjše predmete, nepravilnih oblik. Na primer za Rubikovo kocko, škatlice in podobne predmete. Vrečke iz blaga imajo to prijetno lastnost, da so uporabne še za marsikaj drugega. Nenazadnje lahko vanje damo tudi otroške copate ali pa otroško športno opremo, ki jo nato otroci odnesejo v šolo.

Darilne vrečke iz papirja so najbolj »in« v času novoletnih praznikov

V času božično-novoletnih praznikov poklonimo veliko steklenic, pa tudi trije dobri decembrski možje morajo v nečem prinesti darila. Zato ne preseneča, da v tem obdobju vlada največje povpraševanje po različnih papirnatih vrečkah, kot so na primer darilne vrečke za steklenice, darilne vrečke za med… Priporočljivo je, da si jih nabavite že pred prazniki, saj lahko nekaterih priljubljenih motivov zmanjka. Sicer je možnost izdelava vrečk po naročilu, a dvomim, da bi se zaradi stroškov odločili zanje. Imejte jih dovolj na zalogi za nepredvidene priložnosti, hkrati pa priporočamo, da jih tudi shranjujete. Tako jih boste lahko naslednje leto uporabili kot lastne vrečke, kar bo okolju in denarnici prijazno, le pazite, da jih ne izročite istemu, kot vam jih je pred tem poklonil.

Darilne vrečke iz celofana so primerne predvsem za živila

Darilne vrečke iz celofana se navadno tretirajo kot vrečke s širšim dnom. To omogoča, da vanje damo predmete, ki imajo nekoliko večji volumen. V praksi to pomeni, da damo vanje na primer piškote, bonbone ali kaj podobnega. Tovrstne vrečke so popolnoma prozorne ali pa so potiskane z vzorčki. Pazite le, da so primerne za živila, saj bi lahko v nasprotnem primeru delovale kvarno na vsebino.

Vrečk ni doma nikoli preveč, saj vedno pridejo prav, pa naj si bodo kot darilne bodisi kot vrečke za shranjevanje. A ne glede na to vse skupaj, se poskušajte vesti trajnostno: dobro pomislite ali vrečko potrebujete oziroma mar je ne bi mogli nadomestiti z vrečko iz blaga.(1)