Kako stroškovno učinkovito distribuirati TV v hotelih?

Medtem ko naj bi hoteli imeli vse udobje doma, potniki pogosto opazijo in se pritožujejo, da ena stvar v zvezi z bivanjem v hotelu zagotovo ni ista: pomanjkanje izbire v televizijskih kanalih na hotelski televiziji.

Dostop do najrazličnejših izbir v radiodifuznih kanalih se običajno pričakuje samo od hotelov z višjimi oznakami za ceno prostora, saj tradicionalni načini nastanitve v gostinstvu zahtevajo nakup in namestitev drage off-satelitske opreme za oddajanje televizije v vsaki sobi. Do sedaj ni bilo drugega načina za ustvarjanje funkcionalnega televizijskega sistema, ne da bi porabili bogastvo. Vendar to ni več tako in s tehnološkimi rešitvami za linearno internetno televizijo (IPTV) je zdaj mogoče, da hoteli zgradijo stroškovno učinkovite televizijske sisteme in izboljšajo zabavo gostov v sobi in splošno zadovoljstvo.

Like Screen Africa na Facebooku

V starih časih bi potrebovali kup nastavitvenih škatel, od katerih bi vsaka igrala kanal, ki je bil nato dostavljen v vse prostore preko njihovega kabelskega omrežja. Obstaja tudi STB rešitev za hotele, ki uporabljajo radijske frekvence (RF). Če bi hotel uporabljal brezplačne vsebine, ne bi bilo potrebe po dodatnem dostopu in šifriranju, kar bi zagotovilo stroškovno učinkovito rešitev za uvajanje televizije.

Tehnologija naredi vse lažje in cenovno ugodnejše

Vse funkcionalnosti sistema za pogojni dostop (CAS) in DVB (Digital Video Broadcasting) skrembler so združene v eno distribucijsko rešitev za gostinstvo, v kompaktni obliki. Sestavljen iz DVB-S2 do IP Streamer rack enote, ki je sposobna obdelati 12/24 tokov na modul z 3 moduli na rack, se te naprave lahko enostavno konfigurirajo prek spletnega brskalnika in vse, kar potrebujejo, je napajalnik in krmilnik.

hotelska televizija

S to vrsto izdelka je možno zgraditi sistem enot, ki sprejemajo oddajne vire iz satelita (ali digitalne prizemne, ko poteka migracija) in s temi viri ustvarja tok IP vseh kanalov. Na podlagi kanalov, ki jih izbere hotelski operater ali njihova pogodba, je možno te kanale opremiti s kanali, ki temeljijo na šopek, in jih posredovati gostom prek hotelske mreže. Vsak televizor preprosto zahteva IP (ali celo RF) povezavo in ko je pravilno konfiguriran in seznam kanalov bo poseljen za hotelske goste.

Poleg tega lahko za hotele, ki uporabljajo plačljive TV-vire, ta rešitev podpira cenovno ugoden pogojni dostop, ki bi šifriral TV v hotelski mreži, dokler se ne predvajajo na televiziji v sobah za goste, če bi to zahteval ponudnik vsebine. . Ta platforma za šifriranje lahko obravnava obremenitev šifriranja za vire za do 5000 sob, zato ponuja prilagodljivost in stroškovno učinkovitost, čeprav zahteva pametno kartico, da se vključi v vsako televizijo, skupaj z omrežno povezavo IP za dešifriranje kanalov in predvajanje. IPTV je varna.

Zmanjšajte stroške in izboljšajte zadovoljstvo gostov

Ne glede na uporabo ali aplikacijo je zdaj lažje in stroškovno učinkoviteje kot kdajkoli prej ustvariti televizijsko distribucijsko platformo za hotele, tako da v Afriki ni več nobenega izgovora, da ne bi razvajali gostov z različnimi ogledi.